VABILO NA FOTOGRAFSKI NATEČAJ “REKA MURA OD POMLADI DO POLETJA”

10.4.2017 – Kulturno društvo Fotoklub Murska Sobota v podporo kampanji Rešimo Muro razpisuje fotografski natečaj Reka Mura od pomladi do poletja. Natečaj bo odprt do 31. avgusta.

Fotografski natečaj Reka Mura od pomladi do poletja, © by Nataša Bavec

Reka Mura je zadnja slovenska velika nižinska reka, ki ni pregrajena s hidroenergetskimi jezovi. Zaradi izjemne biotske raznovrstnosti je nacionalnega in mednarodnega pomena, ljudem, ki ob njej  živijo ali le na kratko postanejo, omogoča sprostitev in odmaknitev od vsakdanjega vrveža v pristno, skoraj nedotaknjeno naravo. Je pravi zeleni dragulj, ki buri domišljijo in hkrati pomirja dušo.

Pogoji natečaja:
– fotografije morajo biti posnete v spomladanskem in/ali poletnem času
– fotografije se delijo v dva sklopa:
    • Narava ob reki Muri
    • Reka Mura in ljudje
– fotografi lahko objavijo po 3 fotografije iz posameznega sklopa
– dovoljena je osnovna digitalna obdelava brez fotomontaže
– natečaj poteka od 10. aprila do vključno 31. avgusta 2017
– vsaki fotografiji, ki jo objavite, morate pripisati mesec posnetka in sklop, v katerega spada (primer: maj, reka Mura in ljudje)

Fotografije objavite na facebook strani Reka Mura od pomladi do poletja. Vsak mesec bomo izbrali 10 najboljših fotografij, ki bodo objavljene na uradni spletni strani kampanje Rešimo Muro. Vsak mesec bomo najboljšo tudi nagradili s simbolično nagrado. Ob koncu natečaja bomo ob pomoči strokovne fotografske žirije podelili glavne nagrade ter organizirali tematsko potujočo razstavo po Pomurju.

Ljubiteljski in poklicni fotografi, vabljeni!

POZOR!
Narava je življenjski prostor številnih živali in rastlin, med njimi tudi močno ogroženih. To je obdobje gnezdenja in speljevanja mladičev, zato se jih izogibajte. Spoštljivo v naravo!