MEDNARODNA LIKOVNA KOLONIJA: VINO IN PRIJATELJI 2017

Plitvica, 6.-8.10.2017 – V dneh med 6. in 8. oktobrom je na vinogradniškem posestvu STEYER v Plitvici (občina Apače) potekala druga mednarodna likovna kolonija, ki sta jo lastnika posestva, Magda in Danilo Steyer, poimenovala ” VINO IN PRIJATELJI”. Sodelovalo je 14 priznanih umetnikov.

Sodelovali so Matjaž Duh (Maribor), Brigita Čas ( Slovenj Gradec), Bogdan Čobal (Maribor), Erna Ferjanič(Rogaška Slatina), Robert Jurak (Logarovci), Rado Jerič (Maribor), Tatjana Mijatović (Radenci), Igor Orešič (Maribor), Vinko Prislan (Radenci), Niko Ribič (Maribor), Viktor Šest (Maribor), Dana Štrucelj (Gornja Radgona) ter Svetlana Elantseva Southorn iz Velike Britanije in Dražen Pavlović iz Hrvaške. Srečanje je potekalo pod strokovnim vodenjem priznanega likovnega kritika Maria Berdiča. Vsak udeleženec je ustvaril dve likovni deli, ki bodo javnosti predstavljena na odprtju razstave konec novembra 2017 na domačiji Steyer.

Likovna kolonija “VINO IN PRIJATELJI” 2017 domačija Steyer, © by Lijana Jurak
Likovna kolonija “VINO IN PRIJATELJI” 2017 domačija Steyer, © by Andreja Slameršek

Posestvo, kateremu prijetno energijo, poleg vrhunskih vin in kulinaričnih dobrot, daje tudi več generacij družine Steyer, je več kot odlična za tovrstno druženje. Seveda je organizator poskrbel tudi za krajši izlet. Obiskali so  idilično Konjišče. Navdušeni nad “očetom panonskega hrasta” in lepotami kraja, so se udeleženci podali na sproščujoč sprehod ob reki Muri. Po lepi, idilični poti so nekateri iskali tudi motive za svoja dela. Navdušeni nad lepoto zasanjane reke v njeni prvobitnosti in hkrati zaskrbljeni za njeno prihodnost (vsak poseg v naravno okolje bi spremenil vse), umetniki odločno sporočajo, da so PROTI hidroelektrarni na Muri.

FOTO: Likovna kolonija “VINO IN PRIJATELJI” 2017 vinogradniška domačija Steyer, © by Lijana Jurak