VABILO NA ODPRTJE RAZSTAVE PROŠNJA ZA MURO NA GRADU NEGOVA

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave

PROŠNJA ZA MURO

v petek, 11. maja ob 18.30 uri na gradu Negova

Z razstavo Prošnja za Muro 27 umetnikov iz več držav poziva k zaustavitvi načrtov izgradnje hidroelektrarn na reki Muri.

Vabilo na umetniško razstavo Prošnja za Muro, © by Tatjana Mijatović

Ob svetovnem dnevu voda, 22. marca, po predaji peticije Rešimo Muro! v Državnem zboru, so v preddverju dvorane Državnega sveta Republike Slovenije odprli mednarodno razstavo likovnih del Prošnja za Muro. V Ljubljani je bila na ogled 14 dni, sedaj pa se je razstava preselila na grad Negova. Skozi predstavljena likovna dela slovenski, avstrijski in hrvaški umetniki opozarjajo na perečo problematiko izčrpavanja reke Mure ter v njenem imenu državne organe in politike prosijo in pozivajo, naj Mura ostane muza in bogati življenje našim zanamcem in bodočim rodovom umetnikov.

Katalog razstave s predstavljenimi likovnimi deli, katerega avtor je likovni kritik Mario Berdič, je dostopen na spletni strani.

Organizatorka razstave je Tatjana Mijatović.
Sodelujoči umetniki: Duško Abramušić, Ivo Borko, Jože Denko, Erna Ferjanič, Jerneja Hercog, Robert Jurak, Ely Magos, Ignac Meden, Leopold Methans, Brane Murko, Vinko Prislan, Viktor Šest, Dana Štrucelj, Izidor Zadravec, Igor Banfi, Bogdan Čobal, Matjaž Duh, Stanka Golob, Rado Jerič, Zlatko Kraljić, Albert Mesner, Tatjana Mijatović, Helga Maria Niederl, Niko Ribič, Brane Širca, Mojca Vilar, Eva Žula.

Priprave na razstavo Tadej Vesenjak, Tatjana Mijatović in Robert Jurak, © by Tatjana Mijatović

Nekaj utrinkov iz razstave Prošnja za Muro v Državnem svetu, © by Zlatko Kraljić in Miran Habjanič